2013. március 28.

Felkai Ádám: Gengsztertanonc



Már igen régen meséltem nektek az Aranymosás pályázóiról.




Nem tudom láttátok e, de a korábban bemutatott Tavi Kata: Sulijegyzetek című részlet, pozitív lektori jelentést kapott a bekérés után. :) 
Szóval, ezen felbuzdulva, most meg szeretnélek titeket ismertetni Felkai Ádám: Gengsztertanonc című regényrészletével. A leírás szerint ez egy kalandregénynek készül.
A főszereplőnk, Pocskovics Kornél nagy álma, hogy gengszter lehessen. A történet in medias res-szel kezdődik, ugyanis Kornél egy kocsmában odalép Fejszéhez, a város egyik ismert gengszteréhez. A hatalmas férfi tudomást sem vesz a vékonyka, magas Kornélról, csak tovább mered a sörére. A fiú kitartóan várja, hogy észrevegyék, ám Fejsze egyszer csak feláll és kisétál a kocsmából fizetés nélkül.
Kornél követi őt végig az utcákon, ameddig el nem érnek az elhagyatott tanösvényig. Ott pedig egy olyan dolog történik, amire egy igazi gengsztertől nem számítanánk: Fejsze rohanni kezd. Kornél pedig természetesen utána.
Amikor Fejsze nem bírja tovább, megáll, főszereplőnk pedig értetlenkedve áll a példaképe előtt. Erre a hatalmas, félelmetes, tekintélyt parancsoló gengszter csak annyit mond:
"- Mert erőszak-allergiám van."

Hogy miért pont ezt a részletet választottam?
Engem már a címe is megfogott: Gengsztertanonc. De emellett az is tetszik benne, hogy ez egy kalandregény. Sok olyan történetet olvashatunk, ahogy már párszor említettem, amikben természetfeletti szereplők vannak, szerelmi szál meg egy-két izgalmas harcjelenetet. Ám kalandregényt már nagyon régen olvastam, és szívesen látnék egyet egy magyar írótól. :)
A leírások nekem nagyon tetszettek. Azonnal el tudtam képzelni a környezetet, a kocsmát, az utcát, Kornélt, Fejszét, mindent. Nagyon jól meg van írva. Nem unalmas alapleírás, már itt is érezhetjük a feszültséget a két férfi között, a félelmet, ami az emberekből sugárzik, miközben a gengszter elsétál mellettük.
Ami érdekelne, hogy miért akar Kornél pont gengszter lenni? Azt megtudhatjuk, hogy már a gimiben eldöntötte, hogy az akar lenni, de mi késztette erre az elhatározásra? És Fejsze mégis milyen gengszter, ha "erőszak-allergiája" van? Hm-hm. Jó lenne megtudni, nem?


Úgy érzem, érdemes lenne tovább olvasni!
Szerintem 10-ből egy 8-ast simán megérdemel, ha nem többet... :)

Olvassátok el ti is! Ide kattintva elérhetitek.


Felkai Ádámról annyit sikerült kiderítenem, hogy nem kezdő író, ugyanis már e-book-ként megjelent egy műve, Hasfelmetsző Klub címmel. Méghozzá nem is olyan régen, és egy krimi. A leírás alapján: "Izgalmas, fordulatos, humoros, letehetetlen krimi! És mai magyar. Bármit is jelentsen ez!" Asszem érdemes lenne ezt is elolvasni egyszer, biztos jó kis történet.. :)


Remélem sikerült kicsit felkeltenem az érdeklődéseteket! :)





Terveim szerint holnap újra jelentkezem egy Aranymosásos bemutatóval. Addig is sziasztok! :)

Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése