2013. március 12.

Maggie Stiefvater: The Raven Boys - A Hollófiúk

Ez a hetem egy kis betegeskedéssel indult, ami az olvasás szempontjából igen előnyösnek bizonyult... :)
A mai napon Maggie Stiefvater: A Hollófiúk című könyvét olvastam el.


Hogy őszinte legyek, engem már a borítója is nagyon megfogott! Mégis miről szólhat ez a könyv? Aztán elolvastam a hátulját:
"Nem látó csak két esetben pillanthat meg egy szellemet Szent Márk éjszakáján; vagy te vagy a lény igaz szerelme... vagy te ölted meg őt."

Ez már is még izgalmasabbá tette a könyvet! Így nekikezdtem az olvasásnak.
A főszereplő, Blue Sargent, akinek az édesanyja látó, és ezt a tudását jósnőként kamatoztatja. Házukban együtt élnek édesanyja, Maura két látó barátnőjével, Calla-val és Persephone-val.
Már az első fejezetből megtudhatjuk, hogy milyen hátrányokkal jár egy ilyen képességű szülő... Blue-nak már kiskorában megjósolták, hogy ha megcsókolja szerelmét, az bele fog halni. Milyen lehet ilyen tudattal felkelni nap, mint nap? A lány végül úgy határoz, hogy nem lesz szerelmes, nem törődik a fiúkkal, főleg azokkal nem, akik a helyi elit suliba, az Aglionby Akadémiára járnak.
Ám a sors úgy hozza, hogy Szent Márk éjszakáján, amikor nénikéjével, Neeve-vel a szellemek sorát figyelik, és jegyzik fel nevüket, Blue meglát egy fiút, aki nem akarja elárulni a nevét... Mégis ki ez a fiú? Az egyenruhája alapján az Aglionbybe jár, vagyis Hollú fiú. Annyit árul csak el, hogy a neve Gansey.
Ekkor egy újabb szereplővel ismerkedhetünk meg, méghozzá nem mással, mint Gansey-vel. Egy gazdag család sarja, akinek minden vágya, hogy megtalálja Glendower, a halott király sírját. Mégis miért szeretné ezt? És milyen akadályokkal kell megküzdenie, hogy elérje célját?
Barátai, Adam, Ronan és Noah mindenben támogatják őt, mégha néha nem is hisznek a varázslatos elképzeléseiben. Ám amikor minden valósággá válik, legszörnyűbb rémálmaik is beleértve, csak egymásra számíthatnak!
Bár az útjuk keresztezi egymást, Blue és Gansey csak barátokként tekintenek egymásra, és a csók még csak fel sem merül... Vagy mégis?
Amíg a Látó lányaként, Blue minden energiát felerősít, egyben segítséget is nyújt Gansey-nek és barátainak a keresésben, ami viszont nem csak az ő érdeklődésüket keltette fel, hanem egy másik, régi akadémiai diák, Whelk figyelmét is.
Hogyan jussanak el a sírhoz? Mik azok a Ley-vonalak? Mit jelölnek? Hol húzódnak?
Blue miért láthatta Gansey szellemét? Melyik állítás igaz rá? Az igaz szerelme, vagy a gyilkosa lesz a fiúnak? 


Rengeteg izgalommal átszőtt történet, amely több szálon fut, ezzel is arra késztetve olvasóját, hogy csak olvasson-olvasson-olvasson...! :)

Trailert, ami tényleg a könyv lényegét fogná meg, nem találtam.
Szerintem ugyanis ebben a könyvben nem a szerelmi szál a legfontosabb, sőőt! Igazán nem is beszélnék szerelmi szálról. Itt a legnagyobb hangsúly a történeten van, azokon az izgalmakon, amik a rejtély megfejtése során bontakoznak ki!






Maggie Stiefvatertől már olvastam korábban a Shiver trilógiát, és az is nagyon tetszett. De ez a könyve még jobban megfogott!
Az írónőről többet megtudhattok itt!





Mindenképp elolvasandó! :)

Patyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése