2013. március 6.

Kelley Armstrong: Sötét Erő trilógia

Ma egy új sorozatba kezdtem.


Először kicsit utánanéztem az irónőnek, Kelley Armstrong-nak :)


A honlapja alapján egy nagyon kedves és rokonszenves nőnek tűnik :) Főleg a bemutatkozás tetszett, amiben elmesélte, hogy ha tőle kiskorában azt kérték, meséljen lányos-babás történetet, az biztos, hogy az övében a lány természetfeletti volt, a babák pedig ördögiek :)

A Sötét Erő trilógiáról már sokat hallottam, természetesen, mint minden könyvről, jót is, meg rosszat is. Viszont még Vörös Pöttyös könyvben nem csalódtam, így hát.. :)

Az első rész címe: The Summoning - A szellemidéző.


A főhősünk Chloé Saunders. Annyit megtudhatunk róla, hogy egy kicsit későn érő típus, minden szempontból, és élete fő célja igazából az, hogy egy teljesen normális, "átlagos" életet élhessen.
Ám a születésnapján minden megváltozik, és nem csak azért, mert serdülőkorba ér.
Az iskolában egy gondoknak öltözött embert pillant meg, aki mintha meg lenne égve.. De ez nem minden. Ez a valaki (vagy inkább valami?) őt követi, és nem hagyja békén. Minden tini rémálma válik valóra ekkor Chloé életében, ugyanis senki sem látja a gondnokot, csak ő, de azt az egész iskola látja, hogy ő sikoltva menekül a "nagy semmi" elől, és még a tanárok is alig tudják lefogni, és lenyugtatni.
Ezután a jelenet után a Lyle Házba kerül, ami egy elmezavarral küzdő fiatalok számára fenntartott hely. Megismerkedik a helyes és kedves Simonnal, a visszahúzódó és hatalmas Derekkel, az önimádó Torival, a furcsa Rae-val, és az új szobatársával Lizzel.
A bonyodalmak viszont akkor kezdődnek, amikor Lizt elszállítják az intézetből, és olyan titkokra derül fény, amikről Chloé álmodni sem mert volna.
Vajon kiről nevezték el a Lyle Házat? Mi van a mosószobában? Vagy inkább ki van a mosószobában? Hová vitték Lizt? Miért tart mindenki Derektől? És a legfontosabb kérdés: csak hallucinálja a szellemeket?
A könyvben számomra egy felüdítő újdonság a szerelmi szál. Ugyanis itt még olyan igazából nincs is. :) Megkapjuk a helyes Simont és a bátyját, a kicsit félelmetes, és nagyon magasra nőtt Dereket, akinek állítólag dühkezelési problémái vannak. Felmerül a kérdés.. Ti kit választanátok? :)
Kíváncsi leszek Chloé választására... :) De ehhez asszem neki kéne ülni végigolvasni a sorozatot, úgyhogy hajrá! :))

Megint találtam a könyvhöz trailer-t, bár őszintén szólva szerintem nagyon gagyi.. De azért nézzétek meg, hátha felcsigázza az érdeklődéseteket. A trailerhez kattints ide. :)

Még valami!
Ezt az oldalt mindenképp nézzétek meg: A Sötét Erő trilógia hivatalos oldala. Nekem nagyon tetszik :) Megismerkedhettek a szereplőkkel, és vicces idézetek is vannak :) 

Jó olvasást! ;)

Patyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése