2013. május 13.

Nekem ilyen egy Csók, pont jókor

A Csipkerózsika mese új feldolgozása, egy kis mai beütéssel.
Ékesítse a Te polcod is eme Vörös Pöttyös!
Ne hagyd ki! ;)

A két főszereplőnk előtörténetével már megismerkedhettetek az előző bejegyzésemben. Talia és Jack.
Bár ez a Csipkerózsika modern kori átdolgozásának mondható, mégsem egyezik minden egyes részletében az eredeti történettel.
A Disney mese szerint Csipkerózsika egy nagyon kedves, szelíd lány, aki mondhatjuk, hogy első látásra beleszeret a hercegbe, aki majd később megmenti őt.
Ezzel ellentétben Talia egyedül nem mehet sehová, még alig volt a kastélytól távolabb és kicsit beképzelt, lázadó típus. Miután tud a tündérek ajándékairól: szépség, értelem, zenei érzék, eléggé el van szállva magától. Emiatt nekem sokszor kicsit idegesítő is volt az elején, ám valahogy ennek köszönhetően még jobban megszerettem, ahogy a sztori haladt előre, mivel láttam milyen nagy változásokon megy keresztül.
Jack nem tartja magát herceg típusnak, sőt! Egyik kedvenc időtöltése, hogy kiakassza a szüleit. A kezdetek-kezdetén pedig épp szerelmi bánatban szenved, mivel a számára tökéletes barátnője, Amber elhagyta egy másik pasiért, akinek jobb volt a kocsija.
A karakterleírások után, ugorjunk! Csókjelent, szökés megvolt.
Jack magával viszi Taliát Amerikába. Miközben a lány próbálja magát megszerettetni a fiúval, az ő érzelmei is folyamatosan változnak.
Nekem nagyon tetszett, ahogy Talia, aki jó diplomáciai érzékkel rendelkezik saját véleménye szerint, megkedveltette magát a fiú családjával. Illetve ahogy megismerkedett a számunkra szokásos dolgokkal: telefon, laptop, repülő, autó, fürdőruha... És még sorolhatnám :)
A sok új ismeret megélése és feldolgozása viszont nem állítja meg attól, hogy igazán megismerje Jacket. A két fiatal egyre jobban nyit egymás felé, amíg egyszer csak azon kapják magukat, hogy nem szeretnének nem együtt lenni :)
Ám Malvolia, a gonosz boszorkány nem elégszik meg azzal a bosszúval, hogy Talia 300 évet átaludt, így egyik este elrabolja őt Jack-ék házából. Tényleg csak egy meg nem történt meghívás miatt ilyen mérges a lányra? Mi lehet az ő háttértörténete? És ezúttal milyen akadályt állít Talia elé?
Vajon Jack az igazi szerelem a hercegkisasszony számára? Képes lesz őt megmenteni?
Jeopardy kvízshow, Legyen ön is milliomos! és Kérdezz-felelek során kell bizonyítania szerelmét a lány iránt, akit talán még alig ismer, de mégis olyan kötődést érez iránta, amilyet még soha. Az utolsó próba, mint minden mesében, a sárkány. Ám ebben a történetben a sárkány nem egy valódi tűzokádó, szárnyas, hatalmas lény, hanem Jack legnagyobb félelmének kivetülése a szobában. Hogy mi vagy ki az ő legnagyobb félelme? Sikerül e legyőznie? Megmentheti-e újra Taliát?
Minden kiderül, csak olvasd el ezt az elkápráztató kis regényt Alex Flinn-től, amely egy új megvilágításba helyezi régi történetünk szeretett jeleneteit.
Az értékelésem a kedvenc idézetemmel szeretném zárni:

"- Mit gondolsz, ők miért vannak itt mindannyian? - kérdezem.
- Azt hiszem, szeretnének egy kis varázslatot csempészni az életükbe - válaszolja Jack."
Ezzel a művel a mi életükbe is sikerül egy kis varázslatot csempészni, miközben az élet legfontosabb dolgairól tanulhatunk.
Jó olvasást! :)

Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése