2013. május 23.

Gondolatok egy ördögi csóktól

A mai nap igen különleges számomra, mivel ma van a születésnapom! :)
Mégis most egy olyan könyvet szeretnék nektek bemutatni, ami inkább bánattal töltött el az olvasás végeztével, mint boldogsággal. De inkább térjünk is a tárgyra ;)

Iszonyat. Fájdalom. Csodálat. Harag. Tűz. Béke. Kétség.
Láthatjátok, hogy rengeteg Vörös Pöttyös könyvet olvastam már. Tudjátok mi az okom rá? Mindig csempésznek egy kis pozitívumot az életembe. Boldog vég, vagy boldog végre következtető vég, valami  happy mindig van benne.
Ez a könyv más!
Sarwat Chadda: Az ördög csókja
Az első szó, ami eszembe jut róla? Veszteség.
Már ért olyan veszteség az életben, amit nem akartam elfogadni, reménykedtem a visszafordíthatóságában. Ám a valóság nem ilyen! És bár Az ördög csókja bővelkedik természetfeletti lényekben (Figyelők, Éhes Holtak, vérfarkasok), mégis egy valóságos mű.
A történet középpontjában a harc áll: Billi harca önmagával, az apjával, az élete haladási irányával. Mi kell ahhoz, hogy megtalálja a lelki békéjét? Hogy megismerje az igazi énjét?
Az biztos, hogy sok áldozattal fog járni ez a felismerés, miközben Mihály, a Halál Angyala újra a világra szabadítja a tizedik csapást
Arthur SanGreal, a Templomos Lovagok Nagymestere szembeszáll a gonosz angyallal, Kay-jel és Billivel az oldalán.
Kay, mint minden idők legerősebb orákuluma megpróbálja az Elátkozott Tükrön keresztül elfogni Mihályt. Bár a próbálkozás kudarcba fullad, megjelenik az Ördög és egyezséget ajánl: Egy élet több ezerért.
Billi vajon elfogadja az ajánlatot? Feláldozhatja egy szerette életét azért, hogy a tizedik csapás ne szedhessen több áldozatot?
Egy olyan választás elé kerül a lány, amely végzetes következményekkel fog járni, bárhogy is dönt.
Ettől a regénytől azt lehet megtanulni, hogy soha ne tétovázz! Tedd meg, amit tenni akarsz, mutasd ki minden érzelmed, mert soha nem tudhatod, hogy akinek szólnál, meddig lesz melletted!
Elgondolkodtató könyv veszteségről, áldozatról, családról, hitről és reménytől.
Te hogy cselekednél?

Ha belegondolok, hogy ajánljam e Nektek...
Izgalmak voltak? Igen. Szerelmi szál? Igen. Mély gondolatok? Igen. Vágyakozás? Igen. Remény? Igen. Harc? Igen.
Nem hiányzik belőle semmi, ami az eddigi könyvekben megvolt. Mégis egy igen emlékezetes könyv lett belőle számomra, amit nem fogok egyhamar elfelejteni. 
Légy részese te is!

Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése