2013. április 6.

Kerstin Gier: Időtlen szerelem

Ti is láthatjátok az eddigi bejegyzésekből, hogy rengeteg Vörös Pöttyös könyvet olvastam már. Mindegyiket imádtam a maga módján! A legújabb választásom is egy ilyen könyvre esett. Már régóta halogattam az elolvasását, mert kicsit gyerekesnek tűnt a borítója alapján.
A választott mű egy trilógia első része, méghozzá egy német irónő, Kerstin Gier tollából.
Rubinvörös. Zafírkék. Smaragzöld.
Ez a történet az időutazás rejtelmeit tárja fel előttünk. Főszereplőnk, Gwendolyn Shepherd egy átlagosnak mondható lány, aki épp a középiskolás éveit tengeti.. :) Na jó, azért átlagosnak mégsem mondható, mivel egy napon egyszer csak a múltban találja magát. Ezt a családjában öröklődő időutazó génnek köszönheti. 
Ennek hatására ismerkedik meg Gideon de Villiers-szel.
Nem is tudom szavakba önteni igazán, amit erről az első részről gondolok. Minden könyvben vannak kicsit unalmas leíró részek, amik bár szépek, és segítenek tökéletesen elképzelni a helyszínt, néha már túl soknak bizonyulnak. Vagy úgy érezzük, hogy elég lett volna csak 2 oldal leírás, az 5 helyett... Itt viszont nincs ilyen! Ahogy olvasod, csak úgy folyik a történet. Mindig történik valami izgalmas, valami figyelemre méltó, valami, ami miatt tovább akarod olvasni, ami miatt legszívesebben le sem tennéd.
Megismerkedhetünk az Őrzök Rendjével, ami egy titkos társaság. Feladatuk az időutazó génnel rendelkező személyek védelme. Elég nehéz dolguk lehet, ha belegondolunk, hogy akikre vigyáznak egyszer csak eltűnhetek a múltba, ahová ők nem tudják követni őket. Ehhez használják a kronográfot, amivel meg tudják határozni a pontos időpontot, amikorra az időutazó "érkezik" a múltba.
Ám a szerkezet használatához vérre van szükség. Ami azután el is raktározódik a szerkezetben.
Összesen tizenkét időutazó született. Mi történne akkor, ha mindannyiuk vére belekerülne a kronográfba? Veszélyes fegyver lenne belőle? Halhatatlanná tévő gyógyír? Senki sem tudja a választ, de természetesen az Őrzők Rendjének tudósai mindenképp meg akarják tudni, bármi áron.
Amikor a kronográf már a 10 megszületett időutazó vérét tartalmazza Lucy Montrose és Paul de Villiers ellopják. Gideon ezért azt a feladatot kapja, hogy a megmaradt kronográffal térjen vissza a múltba, és szerezzen a többi időutazó véréből.
Gwendolyn véletlenül csöppen ebbe az egészbe, ugyanis nem gondolták róla, hogy ő lenne a különleges gén hordozója. Őt nem képezték ki, nem tanítottak meg neki minden fontos illemszabályt, amiket a múltban alkalmaztak, nem tudja igazán azt sem, hogyan kell megfelelően pukkedlizni, táncolni meg végképp nem tud... 
Ám nemcsak a különleges gén teszi őt érdekes személyiséggé, hanem az a képessége is, hogy látja a szellemeket. Így ismerkedik meg James-szel. Akinek a segítségét kéri a "betanításában" :)
Sokszor azon kaptam magam, hogy hangosan nevetek olvasás közben. Nem csak kuncogok a szereplők viccein, hanem tényleg, már majdnem kacagásnak mondhatnám.. :)
"- Hé! Csak nem a mellemet bámulod? - csattantam fel.

Gideon elvigyorodott. - Nem közvetlenül. - suttogta vissza."
A könyvből már készült film is. Sajnos csak német trailer-t találtam angol felirattal.. De engem komolyan mondom kirázott a hideg miközben néztem... Látni akarom ezt a filmet!
Tudom, hogy lesznek olyan dolgok, amik másképp szerepelnek a filmben, mint a könyvben, de ez mindig így van. És persze már egy-kettő módosítás a trailer-en is látszik. Ám, hogy őszinte legyek, ez most hidegen hagy!
Éppenséggel egyetlen dolog lebeg csak a szemem előtt, méghozzá ez:
Otthon vár rám. Holnap megyek is érte! :)

Köszi, hogy végigolvastad a kicsit hebe-hurgya értékelésem! :)

Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése