2013. április 16.

Benina: Farkasok nemzetsége

Egy újabb sorozatba kezdtem. Méghozzá az első, magyar írótól származó Vörös Pöttyös sorozatomba.
Benina: Megsebzett szabadság
A borítója fogott meg először. Lehet, hogy a vörösen ízzó, karmolásra emlékeztető részbe írt cifra betűk miatt, lehet, hogy a kirívó szempár volt az oka, vagy épp a gyönyörű ló miatt, de igazából nem tudnám megmondani. Elemi szinten vonzott magához.
Maga a történet Kr. u. 955-ben játszódik és egy bajor lány, valamint a magyar nemzetség fejének történetét mutatja be. Flaviának egy napon látomása volt, méghozzá arról, hogy megtámadja őket egy sötét szemű, élettelen tekintetű vezérrel rendelkező horda. Bár elmondja családjának, senki sem hallgat rá. Ám ez nem elegendő ahhoz, hogy a baj ne következzen be. Eljönnek értük alig pár nap múlva.
Vazul, a magyar nemzetsége tagja épp Balmazt követi egy újabb portyára, habár a nemzetségfő beleegyezése nélkül indultak el. Egy bajor falut választ ki Balmaz, és lerohanják. Minden a legnagyobb rendben történik, ha lehet így fogalmazni egy rajtaütés során, gyorsan elfoglalják a várost. Ám, amikor Vazul a vár belseje felé üget lován mocorgást hall, és két nőt vesz észre a várfal mellett lévő bokrokban. A két nő megtámadja őt, és megszúrják, de végül mégis elfogják őket a magyarok. Balmaz, mint rabszolgákat, visszaviszi őket a falujukba.

Mire visszaérnek, már megérkezett a nemzetség feje, Daval. A nagy magyar vezér, Vazul egyik fia, feldühödten várja őket. Balmaz, hogy kiengesztelje végül odaadja neki az egyik rabszolgáját. Mindeközben Davalnak csak azon jár az agya, hogy legalább az egyik lányt mentse meg ennek 
az őrültnek a kezei közül.

Flavia teljesen megrökönyödve áll a helyzet előtt. Érti a magyar beszédet, mivel akivel együtt elrabolták, a szolgálója, Gara férje magyar volt. Így sokat hallott e nép hőstetteiről, ruhájuk hagyományáról, legendáikról. Ám bármennyire is hitt a már elhunyt férjnek, menekülni akart ezektől a hatalmas, mennydörgő hangú emberektől.
Több szökési kísérlet után végül feladja egy időre, mivel Davallal megegyezésre jutnak: Flavia ellátja a Vazulnak okozott sérülést, Daval pedig elviszi őt Garához. A legtöbben nem bíznak meg a lányban, Daval mégis reménykedik, hogy Flavia minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy segítsen az apján. Ám a megegyezés nem várt fordulatot hoz mindkettejük életében.
Az erős vonzódás nem megfelelő szó arra, amit éreznek a másik iránt. Bár Daval a legnyugodtabb természetű az egész nemzetségben, Flaviának mégis sikerül őt kihoznia a sodrából, méghozzá igen sokszor. És ez feltűnik a nemzetségfő családjának is. Flavia, Garával való találkozása után, nem érti, hogyan lehetséges, hogy Daval ilyen kedves hozzá. Amikor a férfi először megcsókolja, a lány nem bír ellenállni neki, és olyan érzéseket támaszt benne a nagy magyar, amelyeket szerinte rabszolgaként nem kéne éreznie.
De mint minden szerelmi történetbe, ide is kellett egy kis bonyodalom, amit Kajdon szolgáltat is nekünk. Ő Flavia egy távoli rokona, aki bár szemet vetett a lányra, sosem kapott viszonzást. Így az a terve, hogy visszaszerzi a lányt, és a tulajdonává teszi.
Ám ebbe Davalnak is lesz egy kis beleszólása!
Ebben a műben nemcsak a szerelem küzd a hagyományokkal, hanem egy szerelmes férfi is a múlttal. Vajon sikerül megállítani Kajdont? Beteljesülhet a szerelem? Élhetnek életük végéig boldogan?
Én mindenképp elolvasom, hogy megkapjam a válaszokat ;)

Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése