2013. augusztus 23.

Szerelmi háromszög / 2

Itt is lennék a mini-sorozatom következő részével.
Amint azt már az előző bejegyzésben is elmondtam, a hosszú hétvégén romantikus regényeket olvastam, és innen jött az ötlet a "sorozatra".
Nem tudom, hogy ismeritek e az írónőt, vagy a műveit, én most ismertem meg. A honlapja alapján elég egyértelmű, hogy ő romantikus, humoros regényeket ír, amelyek egy téma köré épülnek fel: "Happily Ever After", vagyis Örökkön-örökké.

Diane Darcy amellett, hogy természetesen szeret írni, imád utazni, olvasni és sportolni is. 2011 óta 8 műve jelent meg, amelyek legtöbbje e-book-ként érhető el. Én is így találtam rá két könyvére, amelyeket most szeretnék kicsit bemutatni.

Mindkét regény igen rövid, akár egy nyugodt délután alatt is elolvasható. Személy szerint én szeretek nagyobb terjedelmű könyveket olvasni, minimum 300 oldalasakat, mert így esély van arra, hogy jobban megismerjem a karaktereket, beleéljem magam a történetbe és megszeressem.
Mégis Diane Darcy írói stílusa olyan magával ragadó, hogy amint elolvastam a Princess Problem - Hercegnőprobléma című kisregényét, máris utánanéztem a további műveinek, és megvettem a "She's Just Right" című, 2011. júniusában megjelent írását.

Mindkét történetet külső szemlélőként olvashatjuk, így megismerjük a főszereplők gondolatait, félelemeit, érzelmeit, kételyeit. Habár csak 100-200 oldalas művekről van szó, mégis úgy a szívemhez nőttek a szereplők, mintha 600 oldalon keresztül olvastam volna róluk.

De kezdjük is bele a könyvek megismerésébe!

The Princess Problem - A hercegnőprobléma

A főszereplőnk, Alicia Dayne egy reklámkészítő cégnél dolgozik. Egy matraccég felkérésére kidolgoz egy reklámtervet A hercegnő és a borsó című mesét felhasználva.
Amikor megkapja a munkát, alig fér a bőrébe! Ám Willa Highborn, a cég alapítója és a reklámért felelős tulajdonos elég átlátszóan közli vele a további szándékait. Alicia ugyanis facér, ahogyan Willa harmincéves fia, Jonas is.
A lány elfogadja az vacsorameghívást, hogy így megkaphassa az aláírt szerződést. Még a kitörő hatalmas vihar sem tántoríthatja el a céljától. Mikor megérkezik a villany nélkül maradt Highborn házhoz, az ajtót a leendő barátjelölt nyitja ki. Bár az arcát nem látja, egész este nem tud másra gondolni, csak a makacs, nagyképű, önimádó Jonas Highborn-ra.
Az csak hab a tortán, amikor Jonas megjelenik a reklámfilm forgatásán.

Maga az alapsztori egy kedves történetet takar, amely elénk tárja. hogy az igaz szerelem akár a legjobb, akár a legrosszabb időszakainkban is ránk találhat.
Eleinte féltem, hogy talán egy hercegnős könyv túl csöpögős lesz, ám Diane Darcy egy olyan könyvet kerekített, amely amellett, hogy igazán romantikus, kedves és szerethető is.


Bár az alaptörténet, a szereplők, és a háttérsztorik is mások, a második könyv, amelyet Diane Darcy-tól olvastam, ugyanolyan felüdülést jelentett, mint az első.

She's Just Right

A főszereplőnk, Honey Stevens ingatlan-közvetítéssel foglalkozik. Neki ez az igazi álommunka, akár csak a párkeresés, csak házakkal, telkekkel. Mindenből megpróbálja a legeslegjobbat kihozni. Emiatt is kezd el egy képzés Redding-ben. A tanulás mellett viszont egy újabb munkát is kap a főnökétől: meg kell szereznie a Baron család egyik telkét.
A tulajdonosok nagyon kedvesek, és előzékenyek. Meghívják Honey-t magukhoz lakni. Bár az érkezése napján késő este érnek csak haza a házigazdák, elmondják hogy néz ki a ház, hol a pótkulcs, illetve, hogy Baron feliratú maci van az ajtó mellett.
Elég könnyen meg is találja a házat, berendezkedik, megeszi a vacsorát, amit úgy tűnik neki készítettek, majd egy kis várakozás után lefekszik, és úgy dönt másnap reggel találkozik c családdal.

Trevor Baron Redding vadőre. A válása után nem nagyon foglalkozott semmi mással, csak a munkájával és a családjával. Egy fárasztó nap után igen érdekes dologra ér haza: egy idegen kocsi áll a felhajtóján, valaki megette az édesanyja által Neki készített vacsoráját, és egy lány alszik az ágyában.
Első dolga felhívni a szüleit. Az édesanyja, Laura Baron felvilágosítja a kialakult helyzetről: Honey eltévesztette a házukat.

A magas, izmos, szakállas, mackós kinézetű Trevor, és az eljegyzett, visszafogott Honey kapcsolata akkor kezd el alakulni, amikor Laura kijelenti, hogy maradjon a fia házában, mert hozzájuk más vendégek is jönnek.
Bár eleinte egyikük sem örül a kialakult helyzetnek, egyre jobban kijönnek egymással.

A könyv mottója pedig: Szerelemben és háborúban mindent szabad.

Ez a kisregény egy szép szerelmi történetet mutat be, jó humorral, és egy-két elmaradhatatlan félreértéssel, amelyek élvezetesebbé teszik az olvasását.

Személy szerint mindkettőt ajánlom olvasásra! Ahogy már mondtam: aranyos délutáni olvasmányok egy pihenőnapra.

Ismerkedjetek meg Diane Darcy írásaival Ti is!
Egyszer úgyis mindent el kell kezdeni, nem igaz? :)

Puszi,
Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése