2013. június 10.

Legyünk csak Barátok, vagy inkább több?

A negyedik rész is elérkezett. A felénél tartunk a négy évnek. A tizedik osztály második féléve.
Szent Johanna gimi - Barátok
Szóval a legutóbbi részről azt állítottam, hogy idegtépő, igaz? Ha tényleg ezt gondoltam, márpedig ezt írtam, akkor nem tudom, hogy ezt a részt milyen jelzővel tudnám illetni. Az idegtépőnél is idegtépőbb?

Induljunk ki először a címből, aztán majd áttérek a borítóra is.
Barátok. Ti ebből mire következtetnétek?
Reni és Virág kibékül? Arnold sikertelenül kezd nyitni Reni felé? Reni és Cortez is csak barátok maradnak? Reni és Kinga barátsága megerősödik?
Reninek csak benne kell lennie a kapcsolatban, ha már ő a mesélő. Valahogy úgy gondolom ez a barátság inkább egy lány-fiú barátságra utal, mint egy lány-lány barátságra. Ti hogy vélitek?
Akkor a kérdések után inkább nézzük a borítót és a tényeket! :)
A második év szilvesztere igen váratlanul alakult. Reni Virággal és Doriánnal egy emó koncertre megy, remélve, hogy ezzel valamennyire újra közel kerülhet legjobb barátnőjéhez. Ám, amíg Virág bent tombol, Reni kint megismerkedik Petivel, egy kedves emóval, akivel jót beszélgetnek, majd a koncert végén elválnak útjaik. Reni azon kapja magát, hogy teljesen egyedül maradt. Méghozzá hogyan?
Virág és Dorián nélküle léptek le. A kabátja, táskája a ruhatárban, aminek a jegye Virágnál maradt. Egyetlen embert mer felhívni az éjszaka közepén: Ricsit. Ám más veszi fel a telefont. Cortez. Mikor Reni sírva elmondja neki mi történt, Cortez értejön, Ricsivel együtt. Amíg Ricsi Virágot keresi, ők kettesben maradnak. És megtörténik az, amire mindenki várt: CSÓKJELENET!
Ám az idilli, romantikus pillanatot megszakítják. Ricsi megérkezik, felhívják Reni apját, aki mérgesen érkezik oda hozzájuk, majd Virág is feltűnik sírva.
Reni büntetést kap, amint hazaér. Elveszik a telefonját, a laptopját, így nem tudja megbeszélni Cortezzel, hogy most pontosan mi is történt?!
Szóval itt fejeztük be a második első félévét, igaz?
És a második félév csak még nagyobb izgalmakat tartogat, amiben két fiú küzd egy lány szerelméért.
Arnold, aki már biztosan Párizsban fogja kezdeni a következő évet, próbál minél több időt Renivel tölteni, beszélgetni vele, és erősíteni a barátságukat, miközben Cortezt távol tartja tőle. És Cortez? Egyszerűen legtöbbször még csak nem is foglalkozik Renivel, aztán meg hirtelen kedves, aztán meg megint közömbös, és aztán megint aranyos, és aztán... ÁÁáááÁÁÁ! Szóval idegtépőő a viselkedése!
Oké, oké. Lenyugszom, na! :)
Ez a rész azért tetszett nagyon, mert egyre jobban megismerhettem Cortezt, és rájöhettem, hogy mit szeret benne az a millió plusz 1 lány, akik mindig csak áradoznak róla. És bár én még mindig nagyon kedvelem Arnoldot, és szerettem volna, ha happy-end-del záródik számára a történet, úgy érzem, hogy így lesz a legjobb, ha elmegy. Ő túl jó ehhez az iskolához, semmi kihívás nincs az életében, hacsak az nem számít annak, hogy Renit próbálja "levakarni" Cortezről.
És hogy milyenek az új kilencedikesek? Milyen lesz az "új", kivirágzó Virág? Mi történik az újabb Valentin-héten? Milyen lesz a Valentin heti buli? Milyen változáson megy keresztül Kinga? Hogy alakulnak az évvégik? Miként végződik a versenyhét?
A könyv minden momentuma annyi izgalmat rejt, hogy én egyszerűen, igen, mondom egyszerűen nem tudtam letenni! :)

Bármennyire is nehéz sokszor elfogadni, a barátság a legnagyobb ajándék, amit egy ember kaphat az élettől, és azt meg kell becsülni! Csak reménykedhetünk, hogy nekünk is jut egy igaz barát az életünkben, és tényleg megérdemeljük Őt! Mert, ha nem érdemeljük meg, akkor igen hamar el is veszíthetjük.

Most pedig, a kicsit komolyabbra sikerült gondolatok után, hajrá, hajrá! Olvassátok el a Szent Johanna gimi negyedik kötetét! Leiner Laura újabb szívmelengető, izgalmakkal teli könyvét :)

Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése