2017. szeptember 14.

"Sose hagyjon el benneteket a remény"

Egy regény mindenkinél más hatást ér el. Van, akinek csak egy egyszerű romantikus tiniregény egy olvasmány, míg másnak mögöttes tartalommal rendelkező könyv. 
Sarah Dessen régóta a kedvenc íróim táborát erősíti, mert számomra minden könyve egyszerre gondolkodtat el és nyugtat meg, ad reményt. 
A mostani regény arra tanított meg, hogy merjek elbukni, hogy ne féljek kimutatni az érzésem, hogy legyek bátor. Hiszen sosem tudhatjuk mi meddig tart, hogy alakul. Egy egyszerű találkozás lehet örök barátságok kezdete. Mindennek el kell indulnia valahogy az életben és ahhoz, hogy meg tudjon történni, esélyt kell adnunk.


Louna Barrett édesanyja esküvőszervező cégénél tölti a nyári mindennapokat. 
Ha valaki azt hiszi, egy esküvő egy csodálatos, vidám, boldog esemény, nem volt még egy esküvő rendezője sem. Mert az esküvő egy bonyolult dolog, rengeteg aprólékos szervezést igényel, és odafigyelést. Így érthető, hogy egy ilyen esemény a szervezők számára cinikus megjegyzések tárháza. 
Az esküvőszervező cég két alapítója Louna édesanyja, Natalie és legjobb barátja, William. Minden napjuk az esküvők körül forog. 
"A wedding is a series of special moments, strung together like beads on a chain. Sure, by themselves, they are lovely, but put them all together and you get art." 💙
De tudjátok mit?
Ez a könyv azért tetszett, mint már korábban írtam: mert számomra mögöttes tartalommal rendelkezik, engem tanított és formált. 
És emellett, igazi fiataloknak szóló regényhez híven, mulattatott is jól eltalált leírásaival. ;)
"He was like that upside-down exclamation point at the beginning of a sentence in Spanish, the mere appearance of which warned of something complicated ahead." 💚
Hogy reményt adott?
Igen! Mert ez a világ rengeteg szépséggel és egyben szörnyűséggel van tele. Ha a 14 éves önmagammal beszélhetnénk, neki is azt mondanám, van remény
"That's entirely too vague for me. I need to know how it works," I said. "Preferably with diagrams and bulet points. I want a guarantee." 💜
Mert sosem gondoltam volna, hogy ennyi idősen itt írok Nektek, vagy hogy ott leszek, ahol vagyok az életben. Álmodni sem mertem volna se a legrosszabbakat, se a legjobbakat, amik történtek velem. 

Ám mindig van esély a változásra, a váltásra. 
És megéri. 
Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy ha valami elérkezik az életünkbe, örüljünk neki, és becsüljük meg. Mert utána már értelmetlen siránkozni. 

Sarah Dessen, köszönöm! 💛

Puszi, 
Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése