2017. március 26.

Amikor a kukkolás kifizetődik, avagy...

Néha úgy tűnik, hogy mások élete sokkal érdekesebb.
A miénk vagy egyhangú, vagy épp számunkra lehangoló.
Figyeljük a sztárok életét a Facebookon, Instagramon, videókat nézünk a mindennapjaikról.
Álmodozunk, hogy egyszer talán majd mi is eljutunk arra a helyre, ahonnan ők olyan vidámnak tűnve bejelentkeztek.

Ennek a regény a főszereplője is izgalmasabbnak és szeretet teljesebbnek, eseménydúsabbnak találja mások életét a sajátjánál. Pontosabban a szomszéd család élete kelti fel az érdeklődését, ahogyan sokadmagukkal a mellettük lévő házba költöznek.
Míg az ő családjában rend a lelke mindennek, a szomszéd család mindennapjai inkább kaotikusnak és spontánnak mondhatók.

És mégis mi sülhet ki egy ilyen alapból?

Huntley Fitzpatrick: Életem a szomszédban

Samantha Reed szűk családi körben éli életét édesanyjával és nővérével. Ám van egy titka, amit senkivel nem akar megosztani - érthetően, mivel szerintem, kissé félelmetes, és igen furcsa. Ez a kis titok nem más, mint hogy az elmúlt években mindennapi tevékenységévé vált a szomszéd család életének megfigyelése.
Igen, megfigyelése.
Amint hazaér az iskolából, vagy amint van egy kis fennmaradó ideje, ahelyett, hogy olvasna, edzene, művelődne, vagy csak egyszerűen bekapcsolná a tévét, ő kiül a kis rejtekhelyére, és a népes Garrett család mindennapjait fürkészi.
Meglepően furcsa hobbi, ha fogalmazhatok így.

Ám egy nap minden megváltozik, amikor Jase Garrett megjelenik a titkos búvóhelyén, ami úgy tűnik, nem is annyira titkos.

Samantha különös hobbija ellenére igen ambiciózus személyiség. A nyári szünet alatt is több helyen dolgozik, hogy gyakorlatot szerezzen, és előnyt az egyetemi jelentkezéshez. Édesanyja, aki a politikában találta meg a helyét, igen lelkesen támogatja a lányát elképzeléseiben, ám a mindennapi anya-lánya beszélgetések, az anyai törődés elmaradozni látszik, amikor a választások közelednek.
Grace, az édesanya, minden idejét politiki kampányának szenteli, valamint Kyle Comstock-nak, aki igen sikeres karrierrel, tanácsadói gyakorlattal rendelkezik.

Amíg Kyle elcsavarja Grace fejét, és Samantha nővére vakációra megy a barátjával, Samantha élete fenekestül felfordul, amit ő egyáltalán nem bán.
És én sem.

A Garrett család egy igazán népes família, akik habár nem tökéletesek - ahogyan senki sem az -, mégis szeretőek és összetartóak. Bármennyit is veszekednek, bármilyen nézeteltérésük is van, mindent képesek megoldani, és túllépni rajta.
Amikor Samantha belecsöppen a család életébe, a hétköznapok vidámabbak, élettel telibbek lesznek, és sokkal élvezetesebbek.

A történet kedves és aranyos.
Felveti a család és a szerelem közötti választás kérdését.
Mert tényleg választani kell?
Vajon Samantha fel meri vállalni kibontakozó szerelmét a szomszéd fiúval?
Vajon Grace Reed képes elfogadni Samantha választottját, és megbarátkozni a Garrett családdal?

Hogy miért volt szerintem ez a regény?
És miért örülök, hogy elolvastam?

Mert mialatt kikapcsolt, el is gondolkodtatott.
A mindennapokról.
Arról, hogy sokszor mennyire hihetetlennek tűnik, ha valami jó dolog történik velünk. Hogy mennyire nehezen tudjuk értékelni a pozitív történéseket.
És hogy bármennyire is nehéz, csak jobb lehet, ha elmondjuk az igazat. Csak jobb, és a későbbiekben könnyebb.
Nem tudom, miért merült fel több íróban is a hazugság, és igaz mondás, mint regénytéma, de úgy tűnik, több alkotó is lényegesnek tartotta hangsúlyozni, milyen fontos egyenes embernek lenni. Amivel egyetértek. Arról még elfogadható füllenteni, hogy nem te etted meg az utolsó kocka csokit, ám vannak dolgok, amikről egyszerűen nem érdemes mást mondani, csak az igazat. Lehet meglepő, de szerintem az emberek igen megértőek tudnak lenni sok dologban.
Bár én állítólag elég naiv vagyok.
De ez van :)

Aranyos regény, mondanivalóval.
Volt értelme elolvasni.

Puszi,
Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése