2014. március 7.

Történet egy igazi filmrajongóról

Jo Nesbo végig feszülten izgalmas, csavarokkal teli regénye után egy kicsit könnyedebb, felüdítő és romantikus történetre vágytam.
Így került a kezembe Ali McNamara könyve, amely azonnal felkeltette az érdeklődésem. A fülszöveg alapján pont olyan könyvnek tűnt, mint amilyet szerettem volna. Egy imádni való, vidám hangulatú, reménnyel teli műnek. És az is volt. :)

Először is ismerkedjünk meg egy kicsit Ali McNamara írónővel!

Saját blog oldalán olvashatunk róla egy-két információt. Csak a legfontosabbakat. :) Megtudhatjuk, hogy ez a tehetséges írónő imád kiöltözni, és amint lehetősége van rá, meg is teszi. Kedvenc városa New York. Imádja a kutyákat, leginkább két labradorját, Jaket és Oscart. És, hogy ki az a két ember, akikkel nagyon szívesen találkozna, ha lehetősége nyílna rá? Hugh Grant, és Bradley Cooper. :)
Kívánom, hogy egyszer tényleg találkozzon Velük! Megérdemelné azok után, mennyi Hugh Grant filmet "reklámoz" az általam olvasott könyvében :)

Ám ha kicsit tovább keresgélünk, kattingatunk, még több dolgot megtudhatunk Aliről.
Például könyvkiadásának különleges történetét. :)
Ahogyan hullócsillagokat nézegetve, a családja minden egyes tagja kívánt valamit, méghozzá egymás tudta nélkül ugyanazt: Ali könyvének kiadását. És a kívánságok teljesültek, ugyanis 2010-ben a Sphere Kiadó elfogadta a kéziratot, és megkezdődtek a kiadás előkészületei.

Illetve az is megtudhatjuk, hogy Ronan Keating egy fergeteges koncertje után rászokott arra, hogy az előadó honlapját nézegette újabb és újabb hírek után. Épp egy ilyen esti zenehallgatás közben ismerkedett Karennel, akivel mint később kiderült igen jó csapatot alkottak. Beszélgetni kezdtek, és a beszélgetések egyszer csak egy különleges történetté váltak az oldalon, és egyre több olvasót vonzottak. A történet olyan sikeres lett, hogy az olvasók kezdeményezték a megjelentetését. :)
Így gyűjtöttek több ezer dollárt a Marie Keating jótékonysági szervezetnek, ezzel segítve és támogatva a rákban szenvedőket.
Így talált magának egy nagyon jó barátnőt Glasgow-ból, Karent.
Így készült el közös képe Ronan Keating-gel. :)
Mindezek összessége vezetett el oda, hogy Alinek egy történet jutott eszébe Ronan Keating Notting Hill című zenéjét hallgatva. 
És meg is született első kiadott könyve, a Notting Hillből szeretettel.

Főszereplőnk, Scarlett igazi filmrajongó. Nemcsak a filmek történetéért, a happy endekért, és a szívdöglesztő pasikért van oda, hanem magáért a mozizás élményéért, a történetek mögött megbújó valós élményekért, na jó, és Hugh Grantért! :)

Amikor élete egy igen nagy fordulóponthoz ér - közeledik az esküvője - lehetősége nyílik arra, hogy egy házra vigyázzon Notting Hill-ben, egy hónapig. Kedvenc filmje, a Sztárom a párom jeleneteiről álmodozva reménykedik abban, hogy vőlegénye, David és édesapja, valamint egyben üzleti partnere elengedi őt erre a röpke időre.

És elengedik.

Itt kezdődik történetünk.

Megismerünk egy lányt, aki szeretné bebizonyítani szeretteinek, hogy a "filmőrülete" nemcsak afféle hóbort, ami egyszer elmúlik, és nem is felesleges álmodozások sorozata, amelyek elrepítik őt a valóság egyhangúságától.
Be akarja bizonyítani nekik, hogy a filmek valóban igaz történeteken alapulnak. Hogy hasonló jelenetek bárkivel megtörténhetnek a való életben is, a mindennapok során.

Ebben pedig igen nagyon segítségére lesznek új barátai: Oscar, Ursula és a kívülálló Sean.
Ám sokszor a segítségük és Scarlett ügyeskedései nélkül is újabb és újabb filmjelenetekbe botlunk a történetben. :)

A könyv történetéről most ennyit. :) Most inkább elmondanám, hogy nekem miért tetszett annyira ez a történet.

Amellett, hogy szeretem a könyveket, imádok szerelmes, kicsit "gagyi" filmeket nézni. Amik felvidítanak, és reményt adnak, miközben sokszor kételyek között is hagynak: "ilyen vajon lehetséges?". És bár ez a könyv ilyen filmek sokaságát felsorakoztatja, mégsem mondható gagyinak!
Minden részletét imádtam! Igen, voltak benne érdekes részek. Igen, voltak benne kicsit idegesítő részek. Igen, voltak benne szomorú részek. Igen, voltak benne romantikus részek, nem is kevés. És igen, volt benne rengeteg filmjelenet is, vagy úgy, hogy megtörtént, vagy úgy, hogy Scarlett mesélte el.
Ezektől az elemektől lett olyan szerethető.

Ha van kedvetek egy kedves kis történetet olvasni, akkor Ali McNamara regénye pont Nektek való! :)

Egy szerelmes regény arról, hogy mindennek megvan az oka, hogy semmi sem történik ok nélkül, hogy mindennek egyszer jó lesz a vége.
Egy szerelmes regény arról, hogy sose adjuk fel a reményt önmagunkban, az álmainkban, hogy mindig higgyünk abban, hogy úgy vagyunk jók, ahogy vagyunk.
Egy szerelmes regény arról, hogy a legjobb dolgok sokszor akkor történnek velünk, amikor nem is számítunk rájuk.

Ajánlom olvasásra! ;)

Puszi,
Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése