2013. január 30.

Cassandra Clare: Hamuváros

A Végzet Ereklyéi sorozat második része a Hamuváros.
Miután kiderült az első rész végén, hogy Jace és Clary testvérek, őszintén szólva nem is akartam elolvasni a következő részeket.. De csak azért is rávettem magam, hátha mégiscsak kiderül, hogy ez az egész nem is igaz.
Pest felé a vonatúton kezdtem el olvasni és fel sem tűnt, hogy repült el az a röpke 2 és fél óra.
A mű eleje egy izgalmas felütéssel kezdődik, ahogy megjelenik Valentine. Ezzel szerintem az írónő egy olyan kezdést írt, ami után már nem tudod letenni. Meg akarod tudni, hogy mit fog csinálni Agramonnal, hogy pontosan ki is Agramon, mikre képes.
Aztán pedig jött Jace, Clary, Luke és Simon. Visszatérünk a régi kerékvágásba, már ahogy...
Nekem Simon mindig is szimpatikus volt. Kicsit izgultam érte, mikor az elején rosszul lett. És igen hirtelen jött a csókjuk is Claryvel. Mégis nem az volt az első gondolatom, hogy ez nem jó dolog, meg szegény Jace... Valamilyen szinten szerintem én is megpróbáltam túllépni azon a sokkon, amit ez a hír okozott.
Aztán nézzük Jace-t. Visszajönnek a nevelőszülei és azonnal el is kergetik a háztól. Nem túl fényes a helyzet már amúgy sem az életében, ez nem mondanám, hogy hiányzott neki. Nagyon megsajnáltam.
Ám az új szereplő, akinek nagyobb figyelmet tulajdonított az írónő, Maia nagyon érdekes személynek bizonyult nekem, és az addigi élete rövid bemutatásával azonnal kíváncsi is tett. Arra gondoltam, hogy talán, ha kiderül, hogy Jace és Clary nem testvérek, ő lesz Simon barátnője... :)
Na de a könyv mégsem teljesen úgy alakult, ahogy elképzeltem.
Végülis egy igen akciódús könyvnek mondható. Clary elkezd Árnyvadászként viselkedni, megkapja az első jeleit (amire a könyv borító alapján már lehetett következtetni). Jace-t mindeközben árulónak titulálja az Inkvizítor, és folyamatosan megfigyeltetni. Alec nem meri felvállalni az érzelmeit Magnus iránt, Simon pedig próbál megküzdeni a vámpírléttel.
A könyv legfontosabb jelenete Valentine hajóján játszódik, ahol Cassandra előrevetít egy még nagyobb csatát, egy igazi háborút. A leírások olyan jók, részletesek, hogy teljesen el tudtam képzelni minden egyes szegletét annak a hajónak, a harc minden egyes kis jelenetét láttam a szemem előtt, ahogy olvastam.. De a harc mellett más, különleges képességekre is fény derül ebben a részben..
Azt hiszem nem lövöm le a "poént".
Olvassátok el! :)
Folytatás a napokban... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése