2016. július 13.

Park bolondulásig

Véget ért egy újabb sorozat.
Hogy őszinte legyek, nem mindig szeretem a sorozatokat, de azt hiszem, ezt a nézetem már korábban kifejtettem. Vannak a sorozatok előnyei, hátrányai.
Ez a regényhármas már eleve különleges, hiszen nem három részből áll, annak ellenére, hogy három kötetben jelent meg, hanem összesen kettőből, plusz egy másfeledik kötetből.A Rubin pöttyös sorozat számomra első regénye volt Jessica Park műve, a Flat-Out-Love, ami különleges történetével és elgondolkodtató alapsztorijával sok olvasót megnyert magának. Köztük engem is. A Watkins család és Julie története megrázkódtatásként ért, a múlt árnyai magukba szippantottak, és a család mindennapjai egy kissé a szívügyemmé váltak.
Elolvasva a Flat-Out-Matt másfeledik részt, nem azt kaptam, amire számítottam, mégsem éreztem magam csalódottnak. Matt szemszögéből nem az egész történetet, hanem csak egy-egy jelenetet mutatott be az írónő, melyek fontos momentumoknak számítottak a történetszálban.

Aztán nem is olyan régen elegem lett abból, hogy egy könyvet sem tudok normálisan befejezni, így bevetettem magam egy úgynevezett "magánkönyvtárba". Onnan kölcsönöztem ki a nemrégiben értékelt regényeket.
Őszinte leszek, mielőtt elmentem volna, kiválasztottam (nagy nehezen) három könyvet, amit el szeretnék olvasni, vagyis ki szeretnék kölcsönözni. Aztán ahogy beléptem a könyvespolc elé, lekaptam három könyvet gondolkodás nélkül, mert egyszerűen szólítottak, vagy nem is tudom, mi történt. :)
Ezen könyvek egyike volt Jessica Park sorozatának második része.

Flat-Out-Celeste, avagy Celeste bolondulásig

Celeste különleges egyénisége már az első oldalakon átüt. Kifinomult beszédstílusa magával ragadott és azon kaptam magam, hogy néha már én is megfontolt szóösszetételekkel fogalmaztam meg a mondandómat mások felé.

Ami a történetet illeti, előre haladtunk az időben.
Celeste végzős gimnazista, a zsanérokkal kiegészített kartonfigura pedig azóta is a padláson pihen, nincs rá szükség. Még mindig vannak gondjai a kapcsolatépítéssel, ám próbálkozik kiküszöbölni a nehézségeket. Vagyis otthon ezt mondja.
Az iskolában azonban inkább elzárkózik a társas tevékenységektől, és az egyetemi jelentkezése során is arra fekteti a hangsúlyt, hogy minél erősebb iskolába kerüljön be, ahol nem lesz szükség társadalmi érintkezésre.

Matt élete gyökerestül megváltozott. Kapcsolata Julie-val véget ért, külön házban lakik, ám sokat jár haza húgához. És Celeste állítása szerint szomorú. Nagyon szomorú, bár próbálja titkolni. Életét a munka teszi ki.

Julie Los Angelesbe költözött egy állás miatt, ami visszautasíthatatlan lehetőségeket tartogatott számára. Ez jelentette kapcsolatuk végét Matt-tel.

Na de, se nem Matt, se nem Julie a történet főhőse, hanem Celeste. Akinek az élete kissé felfordul, amikor egy újabb egyetem kezd el harcolni a kegyeiért: a San Diego-i Barton Egyetem. Az iskola diáknagykövete, Justin Milano e-mailekkel bombázza a lányt, hogy elhívja egy egyetemi nyílt napra, majd hogy egy találkozó keretein belül meséljen a Celeste-nek az iskola előnyeiről. 

És ez az első pár e-mail egy különös változáshoz vezet főszereplőnk életében.

Az első szerelem mindenki számára különleges élmény, és Celeste történetéből újra átélhető, milyen is, mikor először kezdenek el pillangók repkedni a gyomrunkban egy igazából idegen illető miatt. Amikor elpirulunk, ha az a személy ránk néz. Amikor kicsit olyan, mintha az agyunk másképp működne, és még a levegő is megváltozna akörül az illető körül.

Legyünk őszinték: ez a regény egy igazi nagy amerikai romantikus filmmel egyenértékű, minden pozitív és negatív tulajdonságával együtt.
Tetszett a szirupos cukormáz, ám néha már soknak éreztem és nehezen olvastam tovább egy újabb oldalt.
Ennek ellenére végigolvastam a sorozat befejező kötetét, tehát valami mégis volt benne, ami megfogott és előre vitt. Talán a szereplők, a karakterek, a néha viccesen, máshol cukin megírt párbeszédek.

Összességében tetszett a könyv.
Szívesen olvastam el.
Az utolsó két fejezetet már nehezebben, mint a többit, mert akkor már rég tudtam, mi lesz a vége, ám ez néha előfordul... :)

Szóval, szerintem aranyos kis lovestory ez a regény.
Ha valami igazán romantikus regényre vágytok, érdemes elolvasni.

De tudjátok: olvassátok el, és alkossatok saját véleményt! :) 
Lehet, Nektek teljesen más élményt nyújt.

Puszi,
Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése