2013. március 7.

Ta-mia Sansa: A Menekülés éve

Ma facebook-on láttam meg az Aranymosás egyik pályázójának regényrészletét.


Már az írónő neve, Ta-mia Sansa, is felkeltette az érdeklődésemet. :) Mint számomra a blogjából kiderült, nem ez az első műve, ugyanis már két könyve meg is jelent.



Na de, mesélni szeretnék egy kicsit erről a regényrészletről, ugyanis nekem nagyon megtetszett. 
A címe: A Menekülés éve.



Azonnal több szereplővel ismerkedünk meg: Sandra, Adam, egy eladó, illetve a segédje.
Az egyik főszereplőnk, Sandra, egy igen nagy kérdőjel számomra, és ameddig a könyv meg nem jelenik, sajnos az is marad. Egy visszahúzódó, kedves nőt ismerhetünk meg, aki, bár a ruháiból azonnal felismerhető melyik társadalmi csoportba tartozik, mégis legbelül még mindig ugyanaz a szegény lány, aki azelőtt volt.
Az eladótól tudjuk meg, hogy Sandra élettörténete egy igazi tündérmese: szegény lány volt, akibe egyszer csak beleszeretett a Szőke Hercege, és idehozta a nagyvárosba. Valamint azt is megtudhatjuk, hogy a férje egy Ítélő, bármit is jelentsen.
Az eladó segédje igen különös véleménnyel van Sandráról. Kedvesnek tartja, de, mint mindenki más is, ő is úgy érzi, hogy valami nincs rendben, valami nagyon furcsa a nőben.
Adam, a sofőr, a kedvencem ebből a részletből. Közvetlen férfi, aki Sandra és a család sofőrje. Ő elmélkedik kicsit többet Sandráról, aminek köszönhetően még nagyobb betekintést nyerünk a nő történetébe.
De miért érdekes ez a történet? Itt is vannak érdekes szereplők, de a legtöbb könyvben találkozunk ilyenekkel. Már itt jöhetne a következtetés, hogy Sandra beleszeret Adambe. Vagy mégsem?
Ami igazán érdekessé teszi a történetet, az az idő, amilyen korban játszódik. Ugyanis ez egy jövőbeli regény, ha lehet így fogalmazni. 
Milyen a jövő? Hogyan jutottunk el oda, ahol most vagyunk? Kiirtottunk egy egész Galaxist? Hogy történt? Milyenek az épületek? Milyenek az emberek? Milyen az akkori divat?
Rengeteg kérdés merült fel bennem, ahogy elkezdtem olvasni. Ebből az egyikre, a divatra kaptam is egy rövidebb választ, de mindenképp szeretnék még többet megtudni róla. :)

Olvassátok el ti is! Kattintsatok ide!

Úgy döntöttem, bemutatok nektek egy-két regényjelöltet :) Szerintem megéri őket megismerni és támogatni :)

Patyi

További aranymosás regényekért, kattints ide! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése