2013. március 23.

Cat Clarke: Entangled - Összekuszálva

Bár, nem volt rossz dolog, hogy egy bejegyzéshez millió meg 1 képet is tudtam találni, azért inkább maradnék a könyvbemutatásoknál, -értékeléseknél :)
Ma Cat Clarke: Entangled című Vörös Pöttyös könyvét kezdtem el olvasni.
Hogy ki is Cat Clarke? Mint eddig a legtöbb írónővel, vele is szeretnélek titeket megismertetni egy kicsit :)


A blogja alapján megtudhatjuk, hogy Zambiában született, majd onnan Skóciába költöztek a szüleivel. A középiskolában, mint a legtöbb ember, arról álmodozott, hogy talán nem kell majd továbbtanulnia. Már ekkor is imádott olvasni, ami máig is igaz rá. :) Az egyetemen abban reménykedett, hogy nem kell majd dolgoznia. De, mint mindenkinek másnak, neki is munkába kellett állnia. A kiadás mellett döntött, aminek köszönhetően sok-sok könyvvel megismerkedett és Londonba költözött.
Az általam olvasott könyv az első műve, amit nagyon sokáig írt, ám végül sikeresen befejezte. Ennek köszönhetően ma már visszaköltözött Skóciába, és ott írja további műveit.
Ami még szerintem egy fontos tudnivaló róla, hogy: imádja a sapkákat... :)
Véleményem szerint egy nagyon különleges nő, és egy kicsit  pozitív értelemben furcsának is találom.
Az egyénisége mindenképp átjön a könyvében is.




Az Entagled - Összekuszálva egy igen érdekes műre sikeredett. Hogy miről is szól pontosan? Jó kérdés... :)
A főszereplőnk Grace, egy tizenhét éves lány, aki egyik nap egyszer csak egy fehér szobában ébred, és nem emlékszik, hogyan került oda. Ti mit éreznétek ilyen helyzetben? A szobában van ágy, íróasztal tollakkal, és rengeteg papírral, valamint tartozik hozzá egy szép, fehér fürdő is.
Így hát, a történetünk róla szól. Azokat a sorokat olvashatjuk, amiket ez a lány ír a kapott papírokra. Visszaemlékezések. Egy puzzle darabjai tárulnak elénk minden egyes rész elolvasásával. Utat törünk magunknak a homályba.
Megismerkedhetünk Sallel, Grace legjobb barátnőjével. Hogy milyen is ez a barátság? Még mindig tart e? Milyen érzéseket ébresztett Grace-ben a veszekedésük? Ezekről olvashatunk... És ezek hatására egyre jobban, és mélyebben megismerhetjük a főszereplőnk.
Bemutatja nekünk Natet, a fiút, akivel egy este a buszmegállóban találkozott. Aki sokat jelent számára.. De vajon mit takar pontosan a sokat? Igaz szerelemről beszélhetünk e?
És ott van még Ethan. Ő pedig nem más, mint az a fiú, akivel Grace akkor találkozott, amikor öngyilkos akart lenni egy park padján. Ez az a srác, aki nap, mint nap bejön a fehér szobába, ételt hoz neki, új törülközőt, pizsamát, papírokat... De vajon mit akar tőle? Miért tartja fogva? Miért rabolta el? Illetve, egy fontosabb kérdés, hogyan is történt mindez pontosan?
Rengeteg kérdés. Talán még a kapott válaszokkal sem tudnánk igazán mit kezdeni, ha nem látnánk az összképet.

Minden regény különleges a maga módján. Ez azért mondható másnak, mint a többi, mert az adott embert megpróbálja teljesen bemutatni. Megmutatja, mennyire fontos, hogy szeressük önmagunk, hogy támogassuk a szeretteinket, barátainkat. Egy elgondolkodtató mű arról, milyen is lehet az élet. Mindig meg kell becsülnünk, amink van, mivel ha elveszítettük, akkor bármennyire is siránkozunk, nem kaphatjuk már vissza.

Szerintem érdemes elolvasni :)
(De ez még csak az a vélemény, amit a felénél mondtam... :) Majd meglátjuk!)

Patyi ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése